DELEN

Voorbereidingstijd:

20 minuten

Bereidingstijd:

30 minuten

Personen: 2

Instelling BBQ:

Directe methode met een koepeltemperatuur van ca. 175° C

Hasselback Courgette

De meeste mensen kennen de Hasselback aardappel wel, wij zijn er gek op!
De Hasselback aardappel is een aardappel die tot iets over de helft in dunne plakken is ingesneden, ingestreken met boter en knoflook (of één van de vele andere varianten) en vervolgens in de oven gebakken.

Na de Hasselback aardappel zijn er Hasselback-varianten van diverse andere groenten opgedoken, zoals pompoen, zoete aardappel én de courgette die wij voor dit recept hebben gebruikt.

Hoe maak je hasselback courgette? Nou, dat is makkelijker dan je denkt!
Deze bereiding op de rookplank is snel, simpel en superlekker.

BEREIDING

Stel de BBQ in voor de directe methode met een koepeltemperatuur van ca. 175°C.

Als je de boodschappen doet voor dit vegetarische recept, probeer dan groenten en kaas van een min of meer gelijke diameter te kopen. Dat presenteert mooier en werkt sneller.

Was de courgette en tomaat, pel de ui en haal de kaas uit de verpakking.
Snij de tomaat, kaas en ui in gelijke plakken van ca. 4 mm.
Snij de knoflookteentjes in zeer dunne plakjes.

Van de courgette snij je een plak van de onderkant af, zodat deze stevig blijft liggen.
Maak in de courgette inkepingen van ca. 3 mm met gelijke afstand van ca. 1 cm van elkaar.
De inkepingen snij je tot op ongeveer 1 cm van de onderkant, zodat de courgette stevig aan elkaar blijft zitten (zie foto).

Steek nu afwisselend de plakjes geitenkaas, tomaat en ui in de inkepingen.
Bij elk stukje tomaat steek je een plakje knoflook. Steek bij elk plakje geitenkaas een klein takje rozemarijn en besprenkel het geheel met wat olijfolie.
Leg de Hasselback courgettes op de ceder rookplank en bestrooi met wat versgemalen peper en zout.

Receptfoto | Hasselback Courgette | bereiding

Leg de plankjes met de courgette op het rooster in de BBQ en sluit het deksel.
Na ongeveer 30 minuten is je courgette gaar en mooi gekleurd.
Check tussendoor altijd even hoe het gaat, afhankelijk van de grootte van je courgette en het type BBQ kan dit sneller of langzamer gaan.

Serveer als heerlijk vegetarisch (bij)gerecht. Lekker bij wat pasta of knapperig brood.

Eet smakelijk!

– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt uw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige Recepten!
 

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 2 courgettes
  • 2 tomaten
  • 1 geitenkaas zoals Chavroux Tendre Bûche
  • 2 uien
  • paar takjes rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • olijfolie
  • peper en zout

Meer Vegetarische recepten