Gevulde Pompoen van de Ceder Rookplank

Recept | Gevulde Pompoen | Rookplankje.nl


Zeg je “herfst”, dan denk je natuurlijk aan prachtige roodbruine bladeren, bokbiertjes én pompoenen!
Wij zijn gek op pompoen e
n grillen deze uiteraard op een rookplank.
We kiezen voor Ceder, dat geeft een heerlijk zoetig aroma dat perfect past bij de pompoen.
Dit recept is verrassend eenvoudig, maar heeft een echte WOW factor bij je gasten!
Je kunt ze ook prima een dag van te voren maken, want de dag erna zijn ze stiekem nog lekkerder.


6-8 personen

BENODIGDHEDEN

  • 1x Western Red Cedar rookplank
  • 1 koekenpan of skillet
  • vergiet
  • garde en kom
  • fijne rasp
  • ijsschep of meloenbolletjes lepel (om de pompoen uit te hollen)

INGREDIËNTEN

  • 2 kleine pompoenen, gewassen
  • 8 eieren
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 muskaatnoot, geraspt
  • 800 gram verse gewassen spinazie
  • 6 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 gele courgette, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd en in dunne plakjes gesneden
  • 1 chili-peper, zaadjes verwijderd en in ringetjes gesneden
  • 200 gram feta, verkruimeld
  • versgemalen peper en zout naar smaak
  • olijfolie

 

BEREIDING

Leg de Ceder rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.

Snij voorzichtig de bovenkant van de pompoen af, ca. 2 cm van de bovenkant zodat de steel aan het kapje blijft zitten.
Verwijder de zaadjes en hol de pompoen voorzichtig uit tot er een rand van ca. 2 cm overblijft.

Verwarm een koekenpan of skillet, doe er wat olijfolie in en bak de spinazie in porties kort tot deze is geslonken.
Laat onder wat druk goed uitlekken in de vergiet. Fruit de ui, knoflook, chili en courgette vervolgens ook kort aan en zet apart.
Na het uitlekken hak je de spinazie met een mes fijn en roer je het door het mengsel van ui, knoflook, chili en courgette.
Voeg de feta toe (hou wat over voor garnering) en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel wat zout (de feta is ook al zout).

Kluts in een kom de crème fraîche en de eieren los met de garde.
Verdeel het spinaziemengsel over de uitgeholde pompoenen, giet het eiermengsel er overheen en leg de kapjes weer op de pompoen.

Stook de kamado of koepel-bbq op voor direct grillen (zie ‘Tips & Tricks’)

Hou voor dit recept een koepeltemperatuur tussen de 150-175°C aan.

Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor (zie ‘Tips & Tricks).
Plaats de pompoenen op de voorgegrilde zijde en sluit het deksel van de BBQ.

Zodra de pompoenen een kerntemperatuur van 75°C hebben zijn ze klaar.

Recept | Gevulde Pompoen | Rookplankje.nl

Laat de pompoenen 20 minuten rusten voor het aansnijden en serveer ongeveer 1/4 pompoen per persoon.
Lekker met bijvoorbeeld een frisse witlof salade en een goed glas witte (pinot grigio) of rode wijn, maar dan wel een lichtere als pinot noir of beaujolais.

Eet smakelijk!

 

– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *