Gerookte Paprika met ricottavulling
Dit is nou zo’n plankje dat je tijdens een borrelmiddag met je vrienden graag op tafel zet.
Dat je niet altijd vlees of vis op een rookplank hoeft te bereiden wordt wel duidelijk als jouw gasten dit plankje binnen no-time hebben leeggeroofd!
Eventueel kun je dit recept prima een dag van te voren bereiden.
6 personen
BENODIGDHEDEN
- rookhout: 1x Cherry rookplank (dit recept kan ook prima op een ceder rookplankje)
- dunschiller
Ingrediënten:
- 12 snoeppaprika’s
- 1 bakje ricotta 250 gram
- bosje bieslook fijngesneden
- 1 rode ui in kleine blokjes gesneden
- 1 chilipeper fijngesneden
- rasp van 1 schoongeboende citroen
- scheutje olijfolie
- versgemalen zwarte peper
- Fleur de Sel of grof gemalen zeezout.
BEREIDING
Was de paprika’s, snij ze in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Haal met de dunschiller een heel dun plakje van de paprika zodat ze recht blijven liggen.
Meng in een kom de ricotta, chilipeper, rode ui, citroenrasp en bieslook met wat zout en peper door elkaar.
Vul de paprika’s met het mengsel en druppel er een klein beetje olijfolie overheen.
Prepareer de BBQ voor bereiding met directe methode (zie “TIPS”).
Probeer een koepeltemperatuur van ca. 160°C aan te houden
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
Leg de paprika’s op de voorgegrilde zijde van de plank en sluit het deksel.
Na ongeveer 20 minuten zijn de paprika’s klaar.
Neem van de BBQ en serveer direct van de plank.
Lekker met knapperig geroosterd brood en een glas Provence rosé.
Eet smakelijk!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!
Knappe en interessante site. Ik ben een beginnende roker en moet nog veel leren. Dus alle informatie is welkom.