Gerookte camembert van kersen rookplank
Bij een rookplank denk je waarschijnlijk niet meteen aan kaas. Toch is deze combinatie erg lekker!
Bij kaasspeciaalzaken vind je koudgerookte kaasjes die je enige tijd kan bewaren.
Warmgerookte kaas van de rookplank eet je direct na bereiding met bijvoorbeeld een chutney of compote en wat sneetjes ambachtelijk brood.
Heerlijk als lunch of aperitief!
1 stuk
BENODIGDHEDEN
Ingrediënten:
- 1 camembert
- paar takjes tijm
BEREIDING
Prepareer de BBQ voor direct bereiding (zie ‘TIPS’) en hou een koepeltemperatuur aan van ongeveer 180°C.
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor (zie ‘TIPS’).
Plaats de camembert in het midden van de plank op de voorgegrilde zijde.
Zodra de plank begint te roken sluit je het deksel van de BBQ en rook je de kaas ca. 10 tot 15 minuten, of totdat deze bijna van de plank loopt.
Controleer tussendoor even om te controleren of de kaas niet in de BBQ loopt.
Serveer de camembert direct op de plank* met wat tijm, een cranberry of kersen compote en wat sneetjes ambachtelijk brood.
Eet smakelijk!
* Gebruik een onderzetter om je tafel te beschermen tegen de hitte van de plank.
– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!