Gerookte camembert van kersen rookplank

Gerookte Camembert van kersen rookplank

 

Bij een rookplank denk je waarschijnlijk niet meteen aan kaas. Toch is deze combinatie erg lekker!
Bij kaasspeciaalzaken vind je koudgerookte kaasjes die je enige tijd kan bewaren.
Warmgerookte kaas van de rookplank eet je direct na bereiding met bijvoorbeeld een chutney of compote en wat sneetjes ambachtelijk brood.
Heerlijk als lunch of aperitief!


1 stuk

BENODIGDHEDEN

Ingrediënten:

  • 1 camembert
  • paar takjes tijm

BEREIDING

Leg de cherry rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.

Prepareer de BBQ voor gebruik van een rookplank op direct vuur (zie ‘TIPS’) en hou een koepeltemperatuur aan van ongeveer 180°C.
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor (zie ‘TIPS’).
Plaats de camembert in het midden van de plank op de voorgegrilde zijde.
Sluit het deksel van de BBQ en rook de kaas 10 à 15 minuten, of totdat deze bijna van de plank loopt.
Controleer tussendoor even om te voorkomen dat de kaas in je BBQ loopt.

Serveer de camembert direct op de plank* met wat tijm, een cranberry of kersen compote en wat sneetjes ambachtelijk brood.

Eet smakelijk!

* Gebruik een onderzetter om je tafel te beschermen tegen de hitte van de plank.


– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!

– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *