Op kersen gerookte parelhoen & kwartel met salie/sinaasappel marinade

Gerookte Parelhoen & Kwartel

 

4 stuks ( 2 parelhoenboutjes + 2 ontbeende kwarteltjes met vel)

BENODIGDHEDEN

Voor de marinade
  • 1 sinaasappel, rasp + sap
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • bosje salie fijngehakt
  • theelepel venkelzaadjes in de vijzel fijngemalen
  • versgemalen zwarte peper
  • Fleur de Sel

BEREIDING

Leg de cherry rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Leg het gevogelte in de marinade, bij voorkeur 12, maar minimaal 2 uur.
Prepareer de BBQ voor het roken op een plankje. (zie “TIPS” op onze website)
Haal het gevogelte 1 uur voor gebruik uit de koelkast.Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor (zie “TIPS” op onze website).
Plaats het gevogelte op de voorgegrilde zijde van de plank.
Steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van de vogeltjes.
Sluit het deksel van de BBQ. Controleer halverwege.
Bij een kerntemperatuur van 67 graden zijn de vogeltjes klaar.
Neem ze van de BBQ en laat onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Strooi er vlak voor het serveren nog wat Fleur de Sel over.

Eet smakelijk!
– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!