Op cedar gerookte zalm met mosterd-whisky marinade

Recept | Zalm met mosterd-whisky marinade

 

4 personen

BENODIGDHEDEN

Voor de whisky marinade
  • rasp van 1 citroen + sap van een halve citroen
  • eetlepel grove mosterd
  • eetlepel bruine basterd suiker
  • theelepeltje gemalen zeezout
  • theelepeltje venkelzaadjes, in de vijzel fijn gestampt
  • 2 eetlepels goede whisky
  • versgemalen zwarte peper

BEREIDING

Leg het Western red cedar rookplankje voor gebruik 1-2 uur onder water.
Spoel de zalm schoon met koud water en dep droog met keukenpapier.

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
Bestrijk de zalm (op de huidzijde na) met de marinade.

Prepareer de BBQ voor het roken op een plankje (zie “TIPS” op onze website).
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
Strooi wat Fleur de Sel op de plank.
Leg de zalm op de voorgegrilde zijde van de plank.
Steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van de filet.
Sluit het deksel van de BBQ.
Controleer halverwege de zalm.

Zodra de zalm een kerntemperatuur van 48 graden heeft is hij klaar.

Eet smakelijk!

– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!