Op cedar gerookte salade caprese

Recept | Op cedar gerookte salade caprese

2 personen

BENODIGDHEDEN

  • 1x Western red cedar rookplank
  • 2 bollen (buffel) mozzarella
  • 2 rijpe (BIO) trostomaten (gewassen)
  • Handje vol verse basilicum blaadjes
  • Grofgemalen zwarte peper
  • Fleur de sél of gemalen zeezout
  • Balsamico azijn
  • Olijfolie extra vierge
  • Verse ciabatta voor erbij

BEREIDING

Leg het Western red cedar rookplankje voor gebruik 1-2 uur onder water.
Prepareer de BBQ voor het roken op een plankje (zie de “TIPS” op onze website).

Snij de tomaten en mozzarella in mooie plakken van ca. 0,5 cm dik.
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
Strooi wat zout op de plank.
Schik de tomaat en mozzarella afwisselend met blaadjes basilicum op de voorgegrilde zijde van de plank (zie foto).
Bestrooi met verse zwarte peper en zout.

Plaats op het rooster van de BBQ en sluit het deksel.
Afhankelijk van de temperatuur heeft dit gerecht een bereidingstijd van ca. 3 minuten.

Besprenkel met wat olijfolie en balsamico en serveer met het brood.

Eet smakelijk!

Recept | Op cedar gerookte salade caprese bereid

– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!