Gevulde vijgen met Parmaham
Wil jij eens een lekker dessert van de BBQ toveren?
Met deze heerlijke gevulde vijgen, omwikkeld met parmaham, verras jij je gasten zeker!
Zie dit als een soort kaasplankje, die je rechtstreeks vanaf de BBQ op tafel zet.
Serveer met een mooi glas dessertwijn of port om je diner perfect af te sluiten.
4 personen, nagerecht.
BENODIGDHEDEN
- rookhout: 1x Western red cedar rookplank
Ingrediënten:
- 4 eetrijpe verse vijgen
- 75 gram zachte geitenkaas
- 4 plakken parmaham
- 2 eetlepels honing
- 8 gepelde walnoten
- takje munt
BEREIDING
– Dit recept kan je ruim van te voren klaarmaken, zet het dan koud weg tot gebruik –
Was de vijgen en snij een klein plakje van de onderzijde zodat ze rechtop blijven staan.
Aan de bovenzijde snij je ze nu kruislings in tot ca. 1 cm van de onderkant.
Duw zachtjes met 2 handen aan de onderzijde van de vijgen, zodat ze aan de bovenzijde open komen te staan.
Vul de vijgen nu met de geitenkaas en verkruimel de walnoot erboven.
Wikkel om elke vijg een plak parmaham en druppel de honing er ruim overheen.
(je kunt ook voor een vegetarische variant gaan, laat dan de Parmaham weg en wikkel wat slagerstouw om de vijgen).
Garneer met een takje munt.
Prepareer de BBQ voor gebruik van een rookplank op direct vuur (zie ‘TIPS’) .
Hou een koepeltemperatuur aan van ongeveer 160°C.
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor (zie ‘TIPS’).
Zet de vijgen nu op de voorgegrilde zijde van de rookplank en plaats midden op het rooster van de BBQ.
Sluit het deksel van de BBQ.
Na ca. 10-15 minuten is de parmaham mooi knapperig en klaar om van de BBQ te halen.
Serveer met een mooi glas dessertwijn of port.
Eet smakelijk!
– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!