Gegrilde ananas van de BBQ
Een heerlijk zomers avondje grillen is natuurlijk niet compleet zonder een lekker dessert.
Dit eenvoudige maar super lekkere nagerecht kun je prima voorbereiden in de ochtend, zodat je er na je grillsessie nagenoeg geen werk meer aan hebt.
Uiteraard kun je variëren met verschillende ijssoorten en garneringen, zoals bosaardbeitjes en verse munt.
4 personen
BENODIGDHEDEN
INGREDIËNTEN
- 1 rijpe ananas
- 1 liter vanille roomijs
- doosje gewassen blauwe bessen
- 75 gram bruine basterdsuiker
MARINADE
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 150 ml bruine rum (als er kinderen mee-eten, kun je de rum door ijsthee vervangen)
- sap + rasp van 1 grote schoongeboende sinaasappel
- sap + rasp van 1 schoongeboende limoen
BEREIDING
Verwarm de ingrediënten voor de marinade in de steelpan en laat zachtjes tegen de kook aan komen.
Laat afkoelen en zet weg tot verder gebruik.
Bereid de BBQ voor op grillen op directe hitte ca.150°C
Snij de ananas in 8 stukken met het blad en de schil er nog aan en verwijder de kern.
Kwast het vruchtvlees in met de marinade en bestrooi met wat bruine basterdsuiker.
Grill de ananasparten rondom mooi lichtbruin tot de suiker is gekaramelliseerd.
Hou de ananas goed in de gaten, want door de suiker kan hij snel verbranden.
Eventueel kun je halverwege de bereiding nog wat marinade aanbrengen.
Serveer de ananas met bolletjes vanille ijs en de blauwe bessen.
Eet smakelijk!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!