Appeltaart uit de kamado?

Jazeker, dit is namelijk het ultieme dessert van de BBQ! De toevoeging van o.a. bacon bits, maple syrup, pecannoten en bourbon, maken deze appeltaart een fantastisch BBQ-toetje. De subtiele smaak van houtskool is nooit overheersend, maar vult dit gerecht perfect aan.

Oja, eet je tijdens de barbecue niet te vol, want deze wil je zeker niet missen!

Recept

Voorbereidingstijd:

45 minuten

Bereidingstijd:

1 uur

Personen: 10-12

Instelling BBQ:

Indirecte methode 175°C

BEREIDING

Stel de BBQ in voor directe bereiding met een koepeltemperatuur van ca. 175°C (zie TIPS).

Meng de bourbon met de rozijnen en laat deze wellen totdat je ze nodig hebt.

Zodra de BBQ de juiste temperatuur heeft bereikt, verwarm je de skillet en bak je de spekblokjes uit tot ze lekker knapperig zijn.
Haal de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken. Doe ze vervolgens in een kommetje met de maple syrup en laat afkoelen.

Stel de BBQ nu in op indirecte bereiding met de platesetter / heatdeflector en hou de temperatuur op ca. 175°C.

Doe de ingrediënten voor de bodem in een mengkom en meng met de hand goed door elkaar, of gebruik een mixer met deeghaken.
Als alles goed gemengd is, vorm je een bal van het deeg en zet het ingepakt in huishoudfolie minimaal 30 minuten weg in de koelkast.

In deze tijd kun je mooi de vulling maken.

Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appels in blokjes van maximaal 2×2 cm en voeg het citroensap toe zodat de appel niet gaat verkleuren.

Meng nu alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar en zet weg totdat je deze nodig hebt.

Receptfoto | Appeltaart van de kamado | vullling

Bekleed de schoongemaakte skillet met butcher paper, dit gaat het makkelijkste door er een cartouche van te knippen. Hieronder zie je hoe je dit doet.

Cartouche maken

Gebruik 3/4 van het deeg voor de bodem, wij drukken het deeg voor de bodem gewoon met onze handen in de skillet.
Bestrooi de bodem met wat paneelmeel om het eventuele overtollige vocht uit de vulling op te vangen.

Receptfoto | Appeltaart van de kamado | Bodem vormen

Voeg de vulling toe aan de bodem en maak van het resterende deeg mooie slierten voor decoratie bovenop de appeltaart, bestrijk met het losgeklopte ei.

Receptfoto | Appeltaart van de kamado | Bestrijken met eigeel

Zet de skillet in de BBQ en bak de appeltaart ca. 60 minuten tot hij mooi bruin en knapperig is.

Til de appeltaart voorzichtig aan het butcherpaper uit de skillet en laat op een koelrekje tot lauwwarm afkoelen.

Wil je éxtra genieten, serveer de appeltaart dan met een bolletje vanille-ijs met slagroom en een glaasje bourbon voor de liefhebbers!

Eet smakelijk!

Receptfoto | Appeltaart van de kamado

– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt jouw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

Voor de bodem:

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram ongezouten roomboter op kamertemparatuur
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 theelepels kaneel
  • snuf zout

Voor de vulling:

  • 1,3 kg appels (goudreinetten of jonagold)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 125 gram rozijnen
  • 75 ml bourbon
  • 250 gram (bio) spekblokjes
  • 150 gram pecan noten
  • 50 ml maple syrup
  • 1 eetlepel citroensap

Afwerking:

  • 1 ei losgeklopt

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.