Smokey Bacon & Ginger Cocktail

Receptafbeelding | Smokey Cocktail

Een cocktail met bacon? Jazeker!
Dat je de BBQ niet altijd voor een maaltijd hoeft te gebruiken, laten wij zien met dit recept.
Wij maakten deze heerlijke cocktail met frisse invloeden van bloedsinaasappel en gember, knapperige bacon en rozemarijn.
Wij dagen je uit om deze stoere smokey cocktail aan je gasten voor te zetten.
Wedden dat ze een refill willen!


2 personen 

BENODIGDHEDEN

Ingrediënten:

  • 3 bloedsinaasappels 
  • 2 plakken ontbijtspek van  ca. 5 mm dik
  • 1 dik stuk verse gember
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 bolletjes stemgember in zeer fijne blokjes gesneden
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 120 ml wodka
  • 400 ml ginger ale
  • 4 theelepels angostura bitter orange
  • ijsblokjes

BEREIDING

Prepareer de BBQ voor bereiding met directe hitte (zie “TIPS”).
Probeer een koepeltemperatuur van ca. 160°C aan te houden.

Snij 1 bloedsinaasappel in partjes.
Snij 1/2 bloedsinaasappel in plakjes
Rasp van 1 (gewassen) bloedsinaasappel de schil.
Pers van de overgebleven 1 1/2 bloedsinaasappel het sap uit en bewaar voor later gebruik.

Spoel de gember af en snij er 4 lange plakken af van ca. 3 mm dik.
Rasp 1 theelepel van de overgebleven gember en bewaar voor later gebruik.

Laat een gietijzeren grillpan of griddle plaat op je BBQ voorverwarmen.

Voeg een handje van het hickory rookhout toe  en leg de plakken ontbijtspek op de grillpan of griddle.
Verzwaar de plakken spek met de meatpress of een skillet (zo blijven ze mooi recht en worden ze extra knapperig).

Receptafbeelding | Smokey Cocktail | Grillen bacon mbt meatpress

Leg ook de plakjes gember en de partjes bloedsinaasappel met de vruchtvleeskant  op de grill en sluit het deksel.

Rook en grill voor 5 minuten en draai alle ingrediënten om, zodat ze aan de andere kant ook mooie grillstrepen krijgen.
Controleer tussendoor even of het niet te hard gaat.

Receptafbeelding | Smokey Cocktail | Grillen bacon gember bloedsinaasappel

Haal na 5 minuten alles van de BBQ en leg apart voor later gebruik.

Verwarm nu in een skillet of steelpannetje de gembersiroop, rietsuiker, maple syrup, bloedsinaasappelsap en rasp.

Roer door totdat de suiker is opgelost in de vloeistof. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Zodra het siroop-mengsel is afgekoeld, voeg je de orange bitter toe en roer je het nog eens goed door.
Pak nu 2 van je stoerste cocktailglazen of heel rustiek, oude jampotjes en verdeel als volgt de ingrediënten in de glazen:

– siroop mengsel
– wodka
– fijngesneden blokjes stemgember
– verse peper uit de molen
– ginger ale
– ijsblokjes

Roer alles nu goed door met een rietje of cocktail-roerstaaf.
Doop de takjes rozemarijn een paar seconden in een glaasje kokend water, zo komen de heerlijke geuren vrij.
Garneer de cocktail met de gerookte en geroosterde partjes gember, bloedsinaasappel, rozemarijn en de bacon strips.

Serveer en geniet!

– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie voor gebruik van ons rookhout? Bekijk onze overige rookplank recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.