Sharing is caring

Hoe leuk is het om aan een lange tafel met je gasten te zitten en samen van het lekkerste eten te genieten.
Samen delen en het je gasten naar de zin maken, dát is waar het om draait aan de BBQ-tafel.
Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai het lekkerste plukbrood.
Wij hebben voor een Italiaanse variant gekozen, met mozzarella, pesto, salami en andere smaakvolle ingrediënten.

Recept

Voorbereidingstijd:

15 minuten

Bereidingstijd:

30 minuten

Personen: 6

Instelling BBQ:

Indirect 150°C

BEREIDING

Prepareer de BBQ voor indirecte bereiding (zie ‘TIPS’). Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 150°C.

Recept | Plukbrood van de BBQ | Ingrediënten

Snijd het brood vanaf de bovenzijde kruislings in, tot net boven de bodem. Laat de zijkanten intact.

Roer de pesto samen met de geperste knoflook en olijfolie door elkaar.
Smeer het pesto-mengsel met behulp van een kleine lepel tussen alle sneden die je in het brood hebt gemaakt. Vul het brood verder op met de mozzarella, salami, rode ui, tomaatjes, blaadjes basilicum en de geraspte kaas.
Probeer de ingrediënten zo netjes en zo diep mogelijk tussen het brood te stoppen, zonder dat het breekt.

Om het brood makkelijk te verplaatsen kun je het in een skillet plaatsen, eventueel op een cartouche van slagerspapier. Hoe je een cartouche maakt, zie je hieronder.

Cartouche maken

Verwarm het brood gedurende 20-30 minuten, totdat de kaas mooi gesmolten is.

Heerlijk als bijgerecht voor de BBQ, maar ook heerlijk op zichzelf staand met bijvoorbeeld een goed glas koude rosé.

Eet smakelijk!

Recept | Plukbrood van de BBQ


Tips:

  1. Gebruik een neutrale houtskool zoals Marabu of Acacia
  2. Geen BBQ bij de hand? Bereidt het plukbrood dan in de oven.
 
– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt jouw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!
 

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 1 boerenbrood ongesneden
  • 100 gram groene pesto
  • 1 bol mozzarella in blokjes gesneden
  • 50 gram basilicum
  • 40 ml olijfolie
  • 1 rode ui in halve ringetjes gesneden
  • 150 gram geraspte jonge kaas
  • 100 gram roma-tomaatjes aan de tak, in plakjes gesneden
  • 100 gram spinata romana, of andere Italiaanse salami
  • 3 tenen verse knoflook geperst

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.