Knapperige rode kool salade
Deze heerlijke frisse side salad met knapperige rode kool, abrikozen en pijnboompitten past zeer goed bij allerlei vleesgerechten van de BBQ.
Klaar in een handomdraai!
BENODIGDHEDEN
- rasp
INGREDIËNTEN
- 1 kleine rode kool, gewassen
- 75 gram pijnboompitten geroosterd
- 2 eetlepels honing
- 12 gedroogde abrikozen in fijne blokjes gesneden
- 2 eetlepels frambozenazijn
- sap + rasp van 3 limoenen
- versgemalen zout en peper
BEREIDING
Snij de rode kool doormidden en daarna in zeer dunne plakjes.
Doe de gesneden rode kool samen met de pijnboompitten en abrikozen stukjes in een kom en roer goed door met de frambozenazijn, limoensap, pijnboompitten en honing.
Voeg zwarte peper en zout naar smaak toe en garneer met de limoenrasp.
Erg lekker bij een gerecht met lamsvlees, zoals deze heerlijke Pulled Lamb Wraps!
Eet smakelijk!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!