Groene asperges met parmaham van de ceder rookplank
Heb jij ook wel eens moeite met het verzinnen van een groente- of bijgerecht, of wil je eens wat anders dan een salade bij de bbq?
Probeer dan dit feestelijke rookplankje eens!
Dit heerlijke bijgerecht is super-easy en ook nog eens snel klaar.
4 personen
BENODIGDHEDEN
- rookhout: 1x Western red cedar rookplank
INGREDIËNTEN
- 1 bosje groene asperges
- 4 plakken parmaham
- 2 voorgekookte maiskolven
- versgemalen zout en zwarte peper
- 4 klontjes roomboter
BEREIDING
Prepareer de BBQ voor directe bereiding met een koepeltemperatuur van 175°C (zie de “TIPS” op onze website).
Snij het onderste houtige einde van de asperges af (ca. 3-4 cm vanaf de onderzijde) en wikkel per 2 asperges een plakje parmaham eromheen.
Verdeel de maiskolven in 4 gelijke stukken en smeer er een klontje roomboter over uit en bestrooi met versgemalen peper en zout.
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor en leg de asperges en maiskolven op de voorgegrilde zijde van de plank.
Leg het plankje op het rooster en sluit het deksel, hou een koepeltemperatuur van ongeveer 175°C aan.
Na ca. 15-20 minuten zijn de groenten klaar en haal je het plankje van de grill.
Serveer dit gerecht direct op de plank (gebruik een onderzetter om je tafel te beschermen tegen de hitte).
Eet smakelijk!
– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!