Gevulde eieren op zijn paasbest

Het lekkerste gevulde eitje maak je natuurlijk met behulp van je BBQ.
Als je dan toch uitpakt, maak er dan meteen wat speciaals van!
Wat dacht je van truffel en een krokante bite van gebakken parmaham?
Umami in zijn beste vorm. De eieren hebben we lauw-warm gerookt op hout van olijfbomen.

Recept

Voorbereidingstijd:

15 minuten

Bereidingstijd:

45 minuten

Personen: 6

Instelling BBQ:

Indirect 50°C
Direct 175°C

BEREIDING

Zet de ingrediënten klaar voor gebruik.

Receptafbeelding | Gerookte gevulde eieren | Ingrediënten
Prepareer de BBQ voor indirecte bereiding (zie ‘TIPS’). Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 50°C.

Halveer de eieren en lepel het eigeel eruit en doe in een kom, zet koud weg tot verder gebruik.

Je kunt de halve eieren het beste op een klein rekje leggen, dat maakt het transporteren van-en naar de barbecue wat gemakkelijker.

Receptafbeelding | Gevulde gerookte eieren | Roken

Leg een olijf chunk tussen de kolen en wacht even tot deze begint te roken.

Leg de gehalveerde en uitgeholde eieren vervolgens op het rooster en sluit het deksel.
Rook de eieren 15 tot 20 minuten.

Zorg dat de temperatuur niet hoger dan 50°C oploopt, anders kunnen de eieren een wat rubberachtige structuur krijgen.

Haal de gerookte eieren van de BBQ en zet koud weg tot verder gebruik.

Bouw de BBQ om voor directe bereiding. Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 175°C en verwarm de skillet voor.

Snij de parmaham in dunne reepjes en bak deze knapperig in de skillet.
Laat even uitlekken op wat keukenpapier en hak de parmaham vervolgens in fijne kruimels.

Receptafbeelding | Gevulde gerookte eieren | parmaham uitbakken

Snij de bieslook fijn en voeg 3/4 toe aan het eigeel. Voeg ook 3/4 van de krokante parmaham toe. De rest van de bieslook en parmaham gebruik je voor de garnering.

Meng de mayonaise, azijn en de ‘Truffel Shuffle’ rub door het eigeelmengsel en roer alles goed door tot een gladde massa.
Proef of het goed op smaak is. Zout toevoegen is niet altijd nodig omdat de krokante  parmaham al vrij zout kan zijn.

Receptafbeelding | Gevulde gerookte eieren | vulling maken

Doe de massa in een spuitzak of in een zip-lock bag waar je een puntje vanaf knipt en vul de eieren.

Receptafbeelding | Gevulde gerookte eieren | vullen

Garneer met de overgebleven krokante parmaham en bieslook.

Serveer de gerookte gevulde eieren als borrelhapje of als lunchgerecht met wat goudbruin geroosterd briochebrood.

Lekker met een feestelijk glaasje bubbels.

Eet smakelijk!

Receptafbeelding | Gevulde gerookte eieren | Serveren

Tips:

  1. Maak een fantastische gerookte eieren salade door de eieren in kleine stukjes te snijden en deze door de “vulling” te roeren.
  2. Je kunt deze eieren prima een dag van te voren klaarmaken.
 
– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt jouw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!
 

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 6 eieren
  • 2 eetlepels Rock ‘n Rubs ‘Truffle Shuffle‘ 
  • 4 plakken parmaham
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 bosje bieslook ca. 20 gram
  • 2 eetlepels appelazijn


Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.