RECEPTEN

Aziatische Zalm van de kersen rookplank

Aziatische Zalm van de kersen rookplank

Aziatische Zalm van de kersen rookplank Zalm van een kersen rookplank? Jazeker! Wij houden wel van een beetje "out of the box" BBQ'en. Dat je zalm niet altijd op een cedar of alder plankje hoeft klaar te maken bewijzen we met deze Aziatische...
Gepekelde op cederhout gerookte zalm

Gepekelde op cederhout gerookte zalm

Gepekelde op cederhout gerookte zalm   Om de beste smaak uit je zalm te halen, verdient hij een heerlijk pekelbadje. Dit is echt niet moeilijk en het levert een fantastische smaak op. Wij geven je hier een voorbeeld van wat je...
Gerookte Coquilles van de ceder plank

Gerookte Coquilles van de ceder plank

Gerookte Coquilles van de ceder plank   Deze "biefstukjes van de zee" laten zich heerlijk garen op een ceder rookplankje. Geen ingewikkelde receptuur, maar gewoon zoals ze zijn! Heerlijk met wat verse seizoensgroente, zoals asperges...
Kabeljauw op ceder rookplank

Kabeljauw op ceder rookplank

Kabeljauw op ceder rookplank De rustige bereidingswijze op de ceder rookplank is perfect voor de delicate structuur van kabeljauw en  zorgt voor een mooie "flakey" vis. Subtiele cedertonen, een kort pekelbadje en een hintje citrus zijn  m...
Koud gerookte zalm

Koud gerookte zalm

Koud gerookte zalm   Het koud roken van zalm is een (grotendeels passieve) tijdrovende klus, maar wij vinden het erg leuk om te doen en het resultaat is absoluut de moeite waard. Bovendien kun je een wat een grotere hoeveelheid maken,...
Koud gerookte zalm | Whisky-sinaasappel

Koud gerookte zalm | Whisky-sinaasappel

Koud gerookte zalm | Whisky-sinaasappel Heb jij het koud roken al ontdekt? Wij zijn groot fan van deze rooktechniek en na ons eerste  koud gerookte zalm recept   is het de hoogste tijd voor een tweede variant.  ...
Licht gerookte mosselen van de BBQ

Licht gerookte mosselen van de BBQ

Gerookte Mosselen van de BBQ Wie houdt er nou niet van een dampende pan met verse mosselen? En wat is er nou mooier dan ze direct voor je gasten klaar te maken op jouw kamado? Door de mosselen op het laatst een tikje rook mee te geven maak je...
Mosselen & Coquilles van de Ceder Rookplank 

Mosselen & Coquilles van de Ceder Rookplank 

Mosselen & Coquilles van de Ceder Rookplank Soms krijg je een gerecht(je) voorgeschoteld dat je niet gauw zal vergeten. Dit prachtige rookplankje met de parels van de zee is niet alleen een feest voor het oog, maar is ook nog eens...
Oosterse oesters gerookt op kersenchunks

Oosterse oesters gerookt op kersenchunks

Oosterse oesters gerookt op kersenchunks   4 stuks BENODIGDHEDEN ca. 3 cherry chunks 4 verse oesters oestermes Voor de dressing: Rasp + sap van een halve schoongeboende limoen, de andere helft in...
Op cedar gerookte forel met venkel

Op cedar gerookte forel met venkel

Op cedar gerookte forel met venkel   4 personen BENODIGDHEDEN 2x Western red cedar rookplank 4x regenboogforel (schoongemaakt) Voor de vulling: 1 citroen, rasp en in dunne schijfjes gesneden ...
Op cedar gerookte zalm met mosterd-whisky marinade

Op cedar gerookte zalm met mosterd-whisky marinade

Op cedar gerookte zalm met mosterd-whisky marinade   4 personen BENODIGDHEDEN 1x Western red cedar rookplank 1x zalmfilet met huid á ca. 700 gram in 4 gelijke stukken gesneden Voor de whisky marinade: ...
Op ceder gerookte zeebaars met sinaasappel en tijm

Op ceder gerookte zeebaars met sinaasappel en tijm

Op ceder gerookte zeebaars met sinaasappel en tijm 4 personen BENODIGDHEDEN 4x Western red cedar rookplank 4x zeebaars (schoongemaakt) Voor de vulling: 2 sinaasappels, 1 voor het sap + rasp, de ander in dunne ...
Rode poon van de ceder rookplank

Rode poon van de ceder rookplank

Rode poon van de ceder rookplank Een schoonheidswedstrijd zal de rode poon waarschijnlijk niet winnen, maar qua smaak heeft deze ginger heel wat te bieden. Rode poon wordt ook wel knor- of zeehaan genoemd, vanwege de knorrende geluiden die...
Sizzling Gamba's Piri Piri met geblakerde prei

Sizzling Gamba's Piri Piri met geblakerde prei

Sizzling Gamba's Piri Piri met geblakerde prei Voor ca. 4 personen BENODIGDHEDEN The Bastard Cast Iron Cooking Plate Rasp (fijn zoals een Microplane) Aluminiumfolie Ingrediënten : 300 gram Rauwe gepelde ...
Zalige zalm op cedar plankje met dille dip

Zalige zalm op cedar plankje met dille dip

Zalige zalm op cedar plankje met dille dip 4 personen BENODIGDHEDEN 1x Western red cedar rookplank 1x zalmfilet met huid á ca. 700 gram in 4 gelijke stukken gesneden rasp van 1 citroen + sap van een halve citroen ...
'Magic Mushrooms' van de kersen rookplank

'Magic Mushrooms' van de kersen rookplank

'Magic Mushrooms' van de kersen rookplank Ga jij trippen van deze magische paddenstoelen? Vast en zeker! Maar dan wel een culinaire trip. Deze heerlijke en simpel te bereiden gevulde champignons nemen je mee op reis. Een smaaktrip, die...
2x Ribeye van de Rookplank

2x Ribeye van de Rookplank

2x Ribeye van de Rookplank Voor de meat-lovers hebben we hier maar liefst twee bereidingen van 'geplankte' Ribeye. Een bereiding die je (nog) niet zo vaak ziet in Europa. De Amerikanen doen het al jaren - niet verwonderlijk - want het "zoetje"...
Beer can burger XXL

Beer can burger XXL

Beer Can Burger XXL   BIG, BIGGER, BIGGEST! Tijdens je BBQ party’s wil je natuurlijk de show stelen bij jouw vrienden. Met deze beer can burger zal je zeker indruk maken! Bier, whisky, rundvlees, spek, kaas en rook zijn de h...
Bombast Burger

Bombast Burger

Bombast Burger Bombastisch, dat staat voor opgezwollen en pompeus. Laten dat nou nét de kenmerken zijn van deze "over the top" burger! Heerlijk gerookt sappig rundvlees met een vulling van champignon-kaas-ragout, omwikkeld met crispy spek ...
Broodje Pulled Pork

Broodje Pulled Pork

Perfecte Pulled Pork op een mini pide Dit overheerlijke pulled pork recept laat je watertanden! Wedden dat je het niet bij 1 broodje laat? Dit recept lijkt misschien ingewikkeld door de low & slow methode en de vele ingrediënten en ...
Dutch Oven Chili Con Carne

Dutch Oven Chili Con Carne

Dutch Oven Chili Con Carne De cowboys weten het al lang: de beste chili maak je in een Dutch Oven, het liefst boven een open houtvuur. Low & slow zijn de kernwoorden voor dit rokerige en pittige gerecht waar je op de meest gure dagen je...
Gerookte Côte de Boeuf met hazelnootboter

Gerookte Côte de Boeuf met hazelnootboter

Gerookte Côte de Boeuf met hazelnootboter WILMAAA!! Dít is nou een stuk vlees waar Fred Flintstone voor naar huis holde! Côte de Boeuf is in feite een ribeye waar het bot nog aan zit. Dit geeft niet alleen meer smaak tijdens de bereiding, ma...
Gevulde Courgette van de Ceder Rookplank

Gevulde Courgette van de Ceder Rookplank

Gevulde Courgette van de Ceder Rookplank Je kent ze vast nog wel, die ouderwetse tekenfilms waarin van die zwarte bommen met een lont menig slechterik uitschakelde. Daaraan denken wij bij het zien van een bolcourgette; een prachtig stuk...
Gevulde kiprollade van kersen rookplank

Gevulde kiprollade van kersen rookplank

Gevulde kiprollade van kersen rookplank   4 personen BENODIGDHEDEN 2x Cherry rookplank slagerstouw deegroller bakpapier huishoudfolie kom Ingrediënten : 4x kipfilet 16 ...
Gevulde varkenshaas gerookt op appelhout

Gevulde varkenshaas gerookt op appelhout

Gevulde varkenshaas gerookt op appelhout Er zijn van die klassieke smaakcombinaties die als een perfect huwelijk bij elkaar passen, zoals appel en varkensvlees. In dit recept staat deze combinatie centraal en we voegen nog een extra dimensie...
Jalapeño Mozzarella Burger

Jalapeño Mozzarella Burger

Jalapeño Mozzarella Burger Ben jij na een zonnig dagje strand of park een beetje loom geworden? Verfris dan je zintuigen met dit heerlijke recept! Deze gevulde burger combineert het zachte van mozzarella, het pittige van de Jalapeño pepers en...
Jerk chicken gerookt op whisky barrel chunks

Jerk chicken gerookt op whisky barrel chunks

Jerk Chicken, gerookt op Whisky Barrel Chunks met verfrissende salsa   Voor ca. 8 personen BENODIGDHEDEN Whisky barrel chunks Blender of keukenmachine Voor de jerk chicken: 2 kilo kipdijfilet ...
Jerk-style Porchetta gerookt op appelhout

Jerk-style Porchetta gerookt op appelhout

Jerk-style Porchetta gerookt op appelhout Voor ca. 8 personen BENODIGDHEDEN Apple Chips blender of keukenmachine slagerstouw lekbak voor onder het grill rooster Voor de jerk-style porchetta: 2,5 ...
Malse Spareribs van de kamado

Malse Spareribs van de kamado

Malse spareribs van de kamado   Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken op je BBQ-party. Heerlijk gekruid, gerookt en langzaam gegaarde malse ribs met een huisgemaakte bbq saus. Voor dit recept hebben we de 3-2-1 methode gebruikt....
Op kersen gerookt lamsrack

Op kersen gerookt lamsrack

Op kersen gerookt lamsrack Een mals en sappig stukje lamsvlees in een heerlijke marinade! 4-6 personen BENODIGDHEDEN 2x cherry rookplank 2x lamsrack aluminiumfolie Voor de marinade: 1 sinaasappel;...
Op kersen gerookt wild zwijn-rack met appelcompote

Op kersen gerookt wild zwijn-rack met appelcompote

Op kersen gerookt wild zwijn-rack met appelcompote   Een heerlijk gerecht voor de herst- en wintermaanden! 8 personen BENODIGDHEDEN Voor de wild zwijn racks: 2x cherry rookplank 2x wild zwijn rack aluminiumfolie ...
Op kersen gerookte coquelet met knoflook citroen marinade

Op kersen gerookte coquelet met knoflook citroen marinade

Op kersen gerookte coquelet met knoflook citroen marinade Een coquelet is een jong haantje uit Frankrijk met een gewicht van ca. 400-500 gram. Het wordt in zijn geheel bereid, het vel wordt krokant en het vlees lekker sappig. Reken op 1...
Op kersen gerookte oosterse eendenbout

Op kersen gerookte oosterse eendenbout

Op kersen gerookte oosterse eendenbout   4 personen BENODIGDHEDEN 1x cherry rookplank 4x eendenbout met vel Voor de marinade: 1 sinaasappel; rasp + sap 2 eetlepels honing 4 eetlepels ketjap...
Op kersen gerookte parelhoen & kwartel met salie/sinaasappel marinade

Op kersen gerookte parelhoen & kwartel met salie/sinaasappel marinade

Op kersen gerookte parelhoen & kwartel met salie/sinaasappel marinade   4 stuks ( 2 parelhoenboutjes + 2 ontbeende kwarteltjes met vel) BENODIGDHEDEN 1x cherry rookplank 2x parelhoenboutjes 2x ontbeende kwarteltjes...
Oriëntaalse Varkenshaasmedaillons met pruimen

Oriëntaalse Varkenshaasmedaillons met pruimen

Oriëntaalse Varkenshaasmedaillons met 5 spice en pruimen Om de heerlijke smaken uit de Oriënt te ervaren hoef je geen duizenden kilometers te reizen. Met 5 spice haal je de Oriëntaalse keuken eenvoudig in huis. Szechuan peper, steranijs, kr...
Pittige Puntpaprika van de Ceder Rookplank

Pittige Puntpaprika van de Ceder Rookplank

Pittige puntpaprika van de ceder rookplank Heb je een keer wat minder tijd? Dit makkelijke maar érg lekkere recept zet je in een handomdraai op tafel. De pittige gehaktvulling met chilipeper wordt mooi gebalanceerd door de ...
Poussin van kersen rookplank met salie-citroenboter

Poussin van kersen rookplank met salie-citroenboter

Poussin van kersen rookplank met salie-citroenboter Een poussin is een jonge kip van 4 tot 6 weken oud en een echte topper voor op de BBQ! Het vlees is zeer mals en sappig en door het gewicht van ca. 400 gram per stuk zijn ze ook uitermate...
Pulled Lamb Wrap 'Marrocan Style'

Pulled Lamb Wrap 'Marrocan Style'

Pulled Lamb Wrap 'Maroccan Style' Breng de Maghreb keuken in je tuin met dit heerlijke gerecht en waan je op een geurige Noord-Afrikaanse markt. De heerlijke kruiden en specerijen in dit pulled lamb recept combineren fantastisch met het zachte...
Smoked Chicken Sandwich

Smoked Chicken Sandwich

Smoked Chicken Sandwich Voor ca. 6 personen BENODIGDHEDEN The Bastard Chicken Sitter Apple Chips Kernthermometer Aluminiumfolie Ingrediënten : 1 bio kip dry-rub naar keuze (zelf maken ...
Waanzinnige worst van kersen rookplank

Waanzinnige worst van kersen rookplank

Waanzinnige worst van kersen rookplank Dit makkelijke recept is heerlijk in zijn eenvoud. Mooi varkensvlees met een zweem van rozemarijn en kersenrook. Het zoetje van de meegerookte perzik maakt het geheel compleet. Met een (voor)bereidingstijd...
Warmgerookte kip met cajun-limoen mayo

Warmgerookte kip met cajun-limoen mayo

Warmgerookte kip met cajun-limoen mayo Heerlijk sappige warmgerookte kip maken is helemaal niet moeilijk. Door de kip op hickory chunks te roken, geef je hem een heerlijk bacon-achtig aroma mee. Laat deze smaken nu net perfect bij elkaar...
Gerookte camembert van kersen rookplank

Gerookte camembert van kersen rookplank

Gerookte camembert van kersen rookplank   Bij een rookplank denk je waarschijnlijk niet meteen aan kaas. Toch is deze combinatie erg lekker! Bij kaasspeciaalzaken vind je koudgerookte kaasjes die je enige tijd kan bewaren. Warmgerookte...
Gerookte Paprika met ricottavulling

Gerookte Paprika met ricottavulling

Gerookte Paprika met ricottavulling Dit is nou zo'n plankje dat je tijdens een borrelmiddag met je vrienden graag op tafel zet. Dat je niet altijd vlees of vis op een rookplank hoeft te bereiden wordt wel duidelijk als jouw gasten dit plankje...
Gevulde Pompoen van Ceder Rookplank

Gevulde Pompoen van Ceder Rookplank

Gevulde Pompoen van de Ceder Rookplank Zeg je "herfst", dan denk je natuurlijk aan prachtige roodbruine bladeren, bokbiertjes én pompoenen! Wij zijn gek op pompoen e n grillen deze uiteraard op een rookplank. We kiezen voor Ceder, dat ...
Huevos Rancheros van de rookplank

Huevos Rancheros van de rookplank

Huevos Rancheros van de ceder rookplank Dit Mexicaanse gerecht is heerlijk als ontbijt of lunch. De rookgeur van het cederhout, de hitte van de chili-peper en het romige van de avocado, afgemaakt met fris-pittige smaken van ui, tomaat en...
Op cedar gerookte salade caprese

Op cedar gerookte salade caprese

Op cedar gerookte salade caprese 2 personen BENODIGDHEDEN 1x Western red cedar rookplank 2 bollen (buffel) mozzarella 2 rijpe (BIO) trostomaten (gewassen) Handje vol verse basilicum blaadjes Grofgemalen zwarte...
Peer met Gorgonzola van Rookplank

Peer met Gorgonzola van Rookplank

Peer met Gorgonzola van kersen rookplank 'Sucré salé' noemen de Fransen het en in Italië heet deze smaakcombinatie 'sale dolce'. In dit gerecht komen zoet en zout prachtig op de rookplank bij elkaar. Zijdezachte gorgonzola, fris-zoete pe...
Slow cooked knolselderij

Slow cooked knolselderij

Slow cooked knolselderij Dit vegetarische bijgerecht is echt ongelofelijk lekker! Een mooie bijkomstigheid is dat je de knolselderij kunt garen in de restwarmte van je kamado na een middag of avondje grillen. Door de langzame garing krijgt...