Aziatische Zalm van de kersen rookplank
Aziatische Zalm van de kersen rookplank Zalm van een kersen rookplank? Jazeker! Wij houden wel van een beetje "out of the box" BBQ'en.
Dat je zalm niet altijd op een cedar of alder plankje hoeft klaar te maken bewijzen we met deze Aziatische...
Gepekelde op cederhout gerookte zalm
Gepekelde op cederhout gerookte zalm
Om de beste smaak uit je zalm te halen, verdient hij een heerlijk pekelbadje.
Dit is echt niet moeilijk en het levert een fantastische smaak op.
Wij geven je hier een voorbeeld van wat je...
Gerookte Coquilles van de ceder plank
Gerookte Coquilles van de ceder plank Deze "biefstukjes van de zee" laten zich heerlijk garen op een ceder rookplankje.
Geen ingewikkelde receptuur, maar gewoon zoals ze zijn!
Heerlijk met wat verse seizoensgroente, zoals asperges...
Kabeljauw op ceder rookplank
Kabeljauw op ceder rookplank De rustige bereidingswijze op de ceder rookplank is perfect voor de delicate structuur van kabeljauw en zorgt voor een mooie "flakey" vis.
Subtiele cedertonen, een kort pekelbadje en een hintje citrus zijn m...
Koud gerookte zalm
Koud gerookte zalm
Het koud roken van zalm is een (grotendeels passieve) tijdrovende klus, maar wij vinden het erg leuk om te doen en het resultaat is absoluut de moeite waard.
Bovendien kun je een wat een grotere hoeveelheid maken,...
Koud gerookte zalm | Whisky-sinaasappel
Koud gerookte zalm | Whisky-sinaasappel
Heb jij het koud roken al ontdekt? Wij zijn groot fan van deze rooktechniek en na ons eerste koud gerookte zalm recept is het de hoogste tijd voor een tweede variant. ...
Licht gerookte mosselen van de BBQ
Gerookte Mosselen van de BBQ
Wie houdt er nou niet van een dampende pan met verse mosselen? En wat is er nou mooier dan ze direct voor je gasten klaar te maken op jouw kamado? Door de mosselen op het laatst een tikje rook mee te geven maak je...
Mosselen & Coquilles van de Ceder Rookplank
Mosselen & Coquilles van de Ceder Rookplank
Soms krijg je een gerecht(je) voorgeschoteld dat je niet gauw zal vergeten. Dit prachtige rookplankje met de parels van de zee is niet alleen een feest voor het oog, maar is ook nog eens...
Oosterse oesters gerookt op kersenchunks
Oosterse oesters gerookt op kersenchunks
4 stuks
BENODIGDHEDEN ca. 3 cherry chunks
4 verse oesters
oestermes
Voor de dressing: Rasp + sap van een halve schoongeboende limoen, de andere helft in...
Op cedar gerookte forel met venkel
Op cedar gerookte forel met venkel 4 personen
BENODIGDHEDEN rookhout : 2x Western red cedar rookplank
4x regenboogforel (schoongemaakt)
Voor de vulling: 1 citroen, rasp en in dunne schijfjes gesneden ...
Op cedar gerookte zalm met mosterd-whisky marinade
Op cedar gerookte zalm met mosterd-whisky marinade
4 personen
BENODIGDHEDEN rookhout: 1x Western red cedar rookplank
1x zalmfilet met huid á ca. 700 gram in 4 gelijke stukken gesneden
Voor de whisky m...
Op ceder gerookte zeebaars met sinaasappel en tijm
Op ceder gerookte zeebaars met sinaasappel en tijm 4 personen
BENODIGDHEDEN 4x Western red cedar rookplank
4x zeebaars (schoongemaakt)
Voor de vulling: 2 sinaasappels, 1 voor het sap + rasp, de ander in dunne ...
Regenboogforel op Elzen rookplank
Regenboogforel op Elzen rookplank Het heerlijke rookaroma van de Elzen rookplank gaat heel lekker samen met deze mooie filet van de regenboogforel, ook wel zalmforel genoemd.
Zodra het rookplankje zijn werk doet, ontstaat er een aangenaam...
Rode poon van de ceder rookplank
Rode poon van de ceder rookplank Een schoonheidswedstrijd zal de rode poon waarschijnlijk niet winnen, maar qua smaak heeft deze ginger heel wat te bieden. Rode poon wordt ook wel knor- of zeehaan genoemd, vanwege de knorrende geluiden die...
Sizzling Gamba's Piri Piri met geblakerde prei
Sizzling Gamba's Piri Piri met geblakerde prei Voor ca. 4 personen
BENODIGDHEDEN The Bastard Cast Iron Cooking Plate
Rasp (fijn zoals een Microplane)
Aluminiumfolie
Ingrediënten : 300 gram Rauwe gepelde ...
Zalige zalm op cedar plankje met dille dip
Zalige zalm op cedar plankje met dille dip 4 personen
BENODIGDHEDEN rookhout 1x Western red cedar rookplank
1x zalmfilet met huid á ca. 700 gram in 4 gelijke stukken gesneden
rasp van 1 citroen + sap van een halve ...
'Magic Mushrooms' van de kersen rookplank
'Magic Mushrooms' van de kersen rookplank Ga jij trippen van deze magische paddenstoelen? Vast en zeker! Maar dan wel een culinaire trip.
Deze heerlijke en simpel te bereiden gevulde champignons nemen je mee op reis.
Een smaaktrip, die...
2x Ribeye van de Rookplank
2x Ribeye van de Rookplank Voor de meat-lovers hebben we hier maar liefst twee bereidingen van 'geplankte' Ribeye.
Een bereiding die je (nog) niet zo vaak ziet in Europa.
De Amerikanen doen het al jaren - niet verwonderlijk - want het "zoetje"...
Beer can burger XXL
Beer Can Burger XXL BIG, BIGGER, BIGGEST!
Tijdens je BBQ party’s wil je natuurlijk de show stelen bij jouw vrienden.
Met deze beer can burger zal je zeker indruk maken! Bier, whisky, rundvlees, spek, kaas en rookhout zijn d...
Bombast Burger
Bombast Burger Bombastisch, dat staat voor opgezwollen en pompeus.
Laten dat nou nét de kenmerken zijn van deze "over the top" burger!
Heerlijk gerookt sappig rundvlees met een vulling van champignon-kaas-ragout, omwikkeld met crispy spek ...
Broodje gerookte worst met zuurkool en spek
Broodje gerookte worst met zuurkool en spek In de naweeën van de winter hebben wij deze waanzinnig lekkere broodjes worst gemaakt.
Geïnspireerd door de "Rotdog", met een dikke knipoog naar alles wat je op je winter BBQ wilt proeven; spek, u...
Broodje Pulled Pork
Perfecte Pulled Pork op een mini pide Dit overheerlijke pulled pork recept laat je watertanden!
Wedden dat je het niet bij 1 broodje laat?
Dit recept lijkt misschien ingewikkeld door de low & slow methode en de vele ingrediënten en ...
Caribbean style burger met habanero-mango mayo
Caribbean style burger met habanero-mango mayo Laat de zon maar komen, want met deze Caribisch geïnspireerde burger wordt het een tropisch feestje op je BBQ!
Wat dacht je van Jamaicaanse jerk kruiden in combinatie met een pittige maar fruitige ...
Dutch Oven Chili Con Carne
Dutch Oven Chili Con Carne De cowboys weten het al lang: de beste chili maak je in een Dutch Oven, het liefst boven een open houtvuur.
Low & slow zijn de kernwoorden voor dit rokerige en pittige gerecht waar je op de meest gure dagen je...
Gerookte Côte de Boeuf met hazelnootboter
Gerookte Côte de Boeuf met hazelnootboter WILMAAA!! Dít is nou een stuk vlees waar Fred Flintstone voor naar huis holde!
Côte de Boeuf is in feite een ribeye waar het bot nog aan zit.
Dit geeft niet alleen meer smaak tijdens de bereiding, ma...
Gevulde Courgette van de Ceder Rookplank
Gevulde Courgette van de Ceder Rookplank Je kent ze vast nog wel, die ouderwetse tekenfilms waarin van die zwarte bommen met een lont menig slechterik uitschakelde.
Daaraan denken wij bij het zien van een bolcourgette; een prachtig stuk groente,...
Gevulde kiprollade van kersen rookplank
Gevulde kiprollade van kersen rookplank 4 personen
BENODIGDHEDEN 2x Cherry rookplank
slagerstouw
deegroller
bakpapier
huishoudfolie
kom
Ingrediënten : 4x kipfilet
16 ...
Gevulde varkenshaas gerookt op appelhout
Gevulde varkenshaas gerookt op appelhout Er zijn van die klassieke smaakcombinaties die als een perfect huwelijk bij elkaar passen, zoals appel en varkensvlees.
In dit recept staat deze combinatie centraal en we voegen nog een extra dimensie...
Iberico rack van de Alder rookplank
Iberico Rack van de Alder rookplank Je hebt varkensvlees én je hebt Iberico varkensvlees.
Deze Spaanse varkens leven voornamelijk op een dieet van eikeltjes van de kurk- en steeneik waar ze naar hartenlust tussen kunnen rondscharrelen.
Dit ...
Iberico Steaks met gorgonzola en vijgenchutney
Iberico steaks met gorgonzola, salie en vijgenchutney Iberico varkensvlees kenmerkt zich door een nootachtige, sappige en volle smaak. Wij zijn groot fan van dit heerlijke sappige stuk vlees en hebben dit keer een heerlijk gerecht bedacht...
Jalapeño Mozzarella Burger
Jalapeño Mozzarella Burger Ben jij na een zonnig dagje strand of park een beetje loom geworden? Verfris dan je zintuigen met dit heerlijke recept!
Deze gevulde burger combineert het zachte van mozzarella, het pittige van de Jalapeño pepers e...
Jerk chicken gerookt op whisky barrel chunks
Jerk Chicken, gerookt op Whisky Barrel Chunks met verfrissende salsa Voor ca. 8 personen
BENODIGDHEDEN Whisky barrel chunks
Blender of keukenmachine
Voor de jerk chicken: 2 kilo kipdijfilet
...
Jerk-style Porchetta gerookt op appelhout
Jerk-style Porchetta gerookt op appelhout Voor ca. 8 personen
BENODIGDHEDEN Apple Chips
blender of keukenmachine
slagerstouw
lekbak voor onder het grill rooster
Voor de jerk-style porchetta: 2,5 ...
Lamsburger met gegrilde groenten
Lamsburger met gegrilde groenten Burgers van lamsvlees zijn uitermate geschikt voor de BBQ, omdat ze door het relatief hoge vetpercentage lekker sappig blijven.
We hebben deze burgers licht gerookt op wat wine barrel chunks.
De rook van deze...
Malse Spareribs van de kamado
Malse spareribs van de kamado Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken op je BBQ-party.
Heerlijk gekruid, gerookt en langzaam gegaarde malse ribs met een huisgemaakte bbq saus.
Voor dit recept hebben we de 3-2-1 methode gebruikt....
Oosterse Kipspiesen met Taugé-salade
Oosterse Kipspiesen met Taugé-salade Dat barbecueën niet altijd gepaard hoeft te gaan met enorme stukken vlees laten we met dit lichte Aziatische gerecht zien.
Deze heerlijke malse spiesen hebben wij op smaak gebracht met een mooie rub met d...
Op kersen gerookt lamsrack
Op kersen gerookt lamsrack Een mals en sappig stukje lamsvlees in een heerlijke marinade! 4-6 personen
BENODIGDHEDEN 2x cherry rookplank
2x lamsrack
aluminiumfolie
Voor de marinade: 1 sinaasappel;...
Op kersen gerookt wild zwijn-rack met appelcompote
Op kersen gerookt wild zwijn-rack met appelcompote
Een heerlijk gerecht voor de herst- en wintermaanden! 8 personen
BENODIGDHEDEN
Voor de wild zwijn racks: 2x cherry rookplank
2x wild zwijn rack
aluminiumfolie ...
Op kersen gerookte coquelet met knoflook citroen marinade
Op kersen gerookte coquelet met knoflook citroen marinade Een coquelet is een jong haantje uit Frankrijk met een gewicht van ca. 400-500 gram.
Het wordt in zijn geheel bereid, het vel wordt krokant en het vlees lekker sappig.
Reken op 1...
Op kersen gerookte oosterse eendenbout
Op kersen gerookte oosterse eendenbout 4 personen
BENODIGDHEDEN 1x cherry rookplank
4x eendenbout met vel
Voor de marinade: 1 sinaasappel; rasp + sap
2 eetlepels honing
4 eetlepels ketjap...
Op kersen gerookte parelhoen & kwartel met salie/sinaasappel marinade
Op kersen gerookte parelhoen & kwartel met salie/sinaasappel marinade 4 stuks ( 2 parelhoenboutjes + 2 ontbeende kwarteltjes met vel)
BENODIGDHEDEN 1x cherry rookplank
2x parelhoenboutjes
2x ontbeende kwarteltjes...
Oriëntaalse Varkenshaasmedaillons met pruimen
Oriëntaalse Varkenshaasmedaillons met 5 spice en pruimen Om de heerlijke smaken uit de Oriënt te ervaren hoef je geen duizenden kilometers te reizen.
Met 5 spice haal je de Oriëntaalse keuken eenvoudig in huis.
Szechuan peper, steranijs, kr...
Perfecte Picanha
Perfecte Picanha Tijd om de "koningin" onder het vlees eens aan de tand te voelen; de Picanha. Pincaha, of in het Nederlands staartstuk, leent zich perfect voor de bereiding op de BBQ.
Het vlees is mals en heeft een prachtige vetlaag welke...
Pittige Puntpaprika van de Ceder Rookplank
Pittige puntpaprika van de ceder rookplank
Heb je een keer wat minder tijd? Dit makkelijke maar érg lekkere recept zet je in een handomdraai op tafel. De pittige gehaktvulling met chilipeper wordt mooi gebalanceerd door de ...
Poussin van kersen rookplank met salie-citroenboter
Poussin van kersen rookplank met salie-citroenboter Een poussin is een jonge kip van 4 tot 6 weken oud en een echte topper voor op de BBQ!
Het vlees is zeer mals en sappig en door het gewicht van ca. 400 gram per stuk zijn ze ook uitermate...
Pulled Lamb Wrap 'Marrocan Style'
Pulled Lamb Wrap 'Maroccan Style' Breng de Maghreb keuken in je tuin met dit heerlijke gerecht en waan je op een geurige Noord-Afrikaanse markt.
De heerlijke kruiden en specerijen in dit pulled lamb recept combineren fantastisch met het zachte...
Smoked Chicken Sandwich
Smoked Chicken Sandwich Voor ca. 6 personen
BENODIGDHEDEN The Bastard Chicken Sitter
Apple Chips
Kernthermometer
Aluminiumfolie
Ingrediënten : 1 bio kip
dry-rub naar keuze (zelf maken ...
Smoked Short Ribs
Smoked Short Ribs Ken jij hem al, de short rib?
Als je een liefhebber bent van de "reguliere" spare-ribs, dan moet je deze (wat ons betreft) overtreffende trap zeker eens gaan maken.
Het is écht een ongelofelijk lekker stukje vlees, dat ...
Tomahawk steak
Tomahawk steak We bereiden deze keer het wellicht stoerste stuk vlees dat je maar op de BBQ kunt hebben, de Tomahawk steak! De Tomahawk is in feite een rib-eye waar het bot nog aan zit.
Een heerlijk stuk vlees voor de echte carnivoor en...
Waanzinnige worst van kersen rookplank
Waanzinnige worst van kersen rookplank Dit makkelijke recept is heerlijk in zijn eenvoud.
Mooi varkensvlees met een zweem van rozemarijn en kersenrook. Het zoetje van de meegerookte perzik maakt het geheel compleet.
Met een (voor)bereidingstijd...
Warm gerookte worst van de Beuken rookplank
Warm gerookte worst van de Beuken rookplank Worst en rook, een fantastische combinatie waar wij Nederlanders gek op zijn!
Of het nu gaat om een 7 uur lang gerookte worst voor op de stamppot, of een lekkere en snelle allemansvriend tijdens een...
Warmgerookte kip met cajun-limoen mayo
Warmgerookte kip met cajun-limoen mayo Heerlijk sappige warmgerookte kip maken is helemaal niet moeilijk.
Door de kip op hickory chunks te roken, geef je hem een heerlijk bacon-achtig aroma mee.
Laat deze smaken nu net perfect bij elkaar...
Gerookte camembert van kersen rookplank
Gerookte camembert van kersen rookplank Bij een rookplank denk je waarschijnlijk niet meteen aan kaas. Toch is deze combinatie erg lekker!
Bij kaasspeciaalzaken vind je koudgerookte kaasjes die je enige tijd kan bewaren.
Warmgerookte...
Gerookte Paprika met ricottavulling
Gerookte Paprika met ricottavulling Dit is nou zo'n plankje dat je tijdens een borrelmiddag met je vrienden graag op tafel zet.
Dat je niet altijd vlees of vis op een rookplank hoeft te bereiden wordt wel duidelijk als jouw gasten dit plankje...
Gevulde Pompoen van Ceder Rookplank
Gevulde Pompoen van de Ceder Rookplank Zeg je "herfst", dan denk je natuurlijk aan prachtige roodbruine bladeren, bokbiertjes én pompoenen!
Wij zijn gek op pompoen e n grillen deze uiteraard op een rookplank.
We kiezen voor Ceder, dat ...
Huevos Rancheros van de rookplank
Huevos Rancheros van de ceder rookplank Dit Mexicaanse gerecht is heerlijk als ontbijt of lunch.
De rookgeur van het cederhout, de hitte van de chili-peper en het romige van de avocado, afgemaakt met fris-pittige smaken van ui, tomaat en...
Op cedar gerookte salade caprese
Op cedar gerookte salade caprese 2 personen
BENODIGDHEDEN 1x Western red cedar rookplank
2 bollen (buffel) mozzarella
2 rijpe (BIO) trostomaten (gewassen)
Handje vol verse basilicum blaadjes
Grofgemalen zwarte...
Peer met Gorgonzola van Rookplank
Peer met Gorgonzola van kersen rookplank 'Sucré salé' noemen de Fransen het en in Italië heet deze smaakcombinatie 'sale dolce'.
In dit gerecht komen zoet en zout prachtig op de rookplank bij elkaar.
Zijdezachte gorgonzola, fris-zoete pe...
Slow cooked knolselderij
Slow cooked knolselderij
Dit vegetarische bijgerecht is echt ongelofelijk lekker!
Een mooie bijkomstigheid is dat je de knolselderij kunt garen in de restwarmte van je kamado na een middag of avondje grillen.
Door de langzame garing krijgt...
Vegan "pulled pork" bagel
Vegan "pulled pork" bagel Schiet jij ook wel eens in de stress als je een gast op je BBQ krijgt die alleen vegan of vegetarisch eet?
Niet nodig, want dit recept is zo ongelofelijk lekker dat zelfs de "echte" carnivoren hun vingers erbij aflikken!...